Heb jij een afstand tot de arbeidsmarkt? Wij helpen je

Solliciteren kan lastig zijn na een lange afstand tot de arbeidsmarkt

Aan het werk komen kan moeilijk zijn. Zeker wanneer je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt. Die afstand kun je op diverse manieren hebben opgelopen. Bijvoorbeeld door tijdelijke arbeidsongeschiktheid, een heftige gebeurtenis in je leven, detentie of een bepaalde problematiek die ervoor heeft gezorgd dat je niet kon werken. Wat de reden ook is: bij Stichting Prometheus ben je welkom en kijken wij naar mogelijkheden om jou op een passende manier aan het werk te krijgen.

Wat is dat eigenlijk, een afstand tot de arbeidsmarkt?

“Een afstand tot de arbeidsmarkt”: dat is misschien een beetje een vage term. Wat betekent dit nu precies? Eenvoudig gezegd betekent het dat er redenen of omstandigheden zijn waardoor jij niet goed kunt werken. Vaak gaat het om dingen waar je niet veel invloed op uit kunt oefenen, of zaken die moeilijk zijn om te veranderen. Denk aan een situatie waarin je een aantal jaar werkloos bent geweest, bijvoorbeeld omdat je gedetineerd bent geweest. Hierdoor ontstaat eigenlijk al op meerdere manieren een afstand tot de arbeidsmarkt: je bent het werken niet meer gewend, maar je hebt ook nog eens een gat in je CV én een verleden dat het lastig kan maken om werk te vinden.

Waarom het belangrijk is om aan het werk te gaan

Het is belangrijk dat jouw afstand tot de arbeidsmarkt je niet van werken weerhoudt. Werken is ontzettend belangrijk. Het geeft voldoening, biedt perspectief voor de toekomst en je verdient er een stabiel inkomen mee waarmee je een bestaan op kunt bouwen.

Niets doen is eigenlijk geen optie. Het zal dan alleen maar moeilijker worden om nog aan de slag te gaan. Je weet zelf waarschijnlijk wel voor welke problemen dat in jouw situatie kan zorgen.

Ouderen ervaren vaak een afstand tot de arbeidsmarkt

Hoe kun je dan toch aan het werk komen?

Stichting Prometheus is gespecialiseerd in het vinden van werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hoe? Dankzij een netwerk van bedrijven waarbij jij aan de slag kunt. Bij onze werkgevers is een afstand tot de arbeidsmarkt namelijk helemaal geen probleem. Zij zijn er op ingesteld. Dat geldt ook voor ons. Wat je uitdagingen ook zijn: wij helpen je stap voor stap aan passend werk.

Wat passend werk voor jou is, zal moeten blijken. Samen zoeken wij dat uit. We brengen in kaart waar jouw interesses en talenten liggen. Misschien heb je ergens al ervaring mee of denk je in een bepaalde richting. Wij kijken ook naar je omstandigheden. Die afstand tot de arbeidsmarkt is er niet voor niets: het is onze missie om die afstand samen te overbruggen.

Om dat te doen willen wij je echt goed leren kennen zodat wij een persoonlijk plan kunnen maken. Je bent er een (behoorlijke) tijd uit geweest: houd rekening met enkele maanden voordat je weer aan het werk gaat. Wij gebruiken die tijd om jou te begeleiden en de stappen te zetten die je moet zetten om weer helemaal werk fit te worden. 

De stap naar passend werk

Wanneer je klaar bent om weer aan het werk te gaan hebben we dus een traject achter de rug. We weten nu waar je staat, je hebt de middelen gekregen om weer mee te gaan doen op de arbeidsmarkt. Nu gaat het nog om het vinden van passend werk. Wij werken samen met werkgevers in veel verschillende sectoren. Daarom kunnen wij bijna altijd wel een passende functie aanbieden. Blijkt het niet mogelijk om weer volledig aan de slag te gaan? Er zijn tal van alternatieven zoals beschut werk of klussen in het klusloket van één van onze partners.

Wil jij de stap maken? Begin dan met contact opnemen met Stichting Prometheus. Wij leren je graag kennen.

Stapsgewijs werken we samen naar een nieuwe uitdaging

Werk vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, al helemaal niet als je bijvoorbeeld door omstandigheden een tijdje uit de roulatie bent. Middels een planmatige aanpak werken we stap voor stap samen naar jouw ideale baan toe.