Hoe doe je als ex-gedetineerde weer werkritme op?

Vrouw kan weer werkritme opdoen door te werken in een tuin. Ze voert planten af in een kruiwagen

Weer aan het werk gaan na een gevangenisstraf kan een ontmoedigende uitdaging zijn. Vaak is het vinden van werk een van de grootste obstakels. Bij Stichting Prometheus begrijpen we deze uitdagingen en zijn we hier om te helpen. Ex-gedetineerden zijn bij ons meer dan welkom. Werk na detentie is echt mogelijk en wij leggen je graag uit welk pad je bij ons volgt.

Wij streven ernaar om iedereen die bij ons aanklopt, te helpen met het vinden van een geschikte baan en het opbouwen van een nieuw, constructief leven. Belangrijk daarbij is dat je eerst weer werkritme op gaat doen. Dat kan bij ons stap voor stap. Met persoonlijke aandacht en mensen die in je geloven.

De eerste stap is kennismaken

De eerste stap in dit proces is elkaar goed leren kennen. Het is belangrijk voor ons om te begrijpen waar je als ex-gedetineerde staat en wat je ambities en doelen zijn voor de toekomst. Dit doen we door een uitgebreide intake en begeleidingssessies. Hierbij brengen we jouw vaardigheden, capaciteiten, interesses, maar ook je eventuele zorgen en angsten in kaart. Het doel is om een helder beeld te krijgen van waar je nu bent en waar je naartoe wilt.

We snappen dat je misschien nog geen concreet beeld hebt van waar je naartoe wilt. Dat hoeft ook niet. We hebben geen haast. Het doel is om je weer duurzaam aan het werk te krijgen, in een baan met toekomstperspectief. Dat kan tijd kosten.

Man beantwoordt de telefoon op kantoor

Persoonlijk werkfit plan

Op basis van onze kennismaking en de informatie die we verzamelen, stellen we een persoonlijk werkfit plan op. Dit plan is erop gericht om je stapsgewijs voor te bereiden op je terugkeer op de arbeidsmarkt. We nemen hierin al je leefgebieden mee, zoals financiën, gezondheid, wonen, sociaal netwerk, en dagbesteding. Dit plan is geen vaststaand document, maar kan en zal worden aangepast als je behoeften of omstandigheden veranderen.

Je persoonlijke werkfit plan is er niet alleen om de benodigde stappen te zetten, maar ook om rust te creëren. Je weet waar je naartoe werkt. Als je een keer problemen ervaart of een terugval beleeft, dan geven wij niet op. We steunen je, samen met onze partners die je kunnen bieden wat je nodig hebt.

Ondersteuning op de belangrijkste leefgebieden

We begrijpen dat terugkeer naar werk meer inhoudt dan alleen het hebben van een baan. Daarom werken we samen met onze partners om je ondersteuning te bieden op alle belangrijke leefgebieden. Dit kan variëren van hulp bij het vinden van geschikte huisvesting tot ondersteuning bij het beheren van je financiën en het opbouwen van een sociaal netwerk. Het doel is om ervoor te zorgen dat je een solide basis hebt om op te bouwen, zodat je je kunt concentreren op je werk en je professionele groei.

Werkritme Opdoen bij het Klusloket

Een van de manieren waarop je bij ons werkritme kunt opdoen, is via ons Klusloket. Hier kun je klussen uitvoeren voor burgers met een krappe beurs. Dit is een laagdrempelige manier om weer te wennen aan een werkend leven, met taken die passen bij jouw vaardigheden en interesses.

Het werk bij het Klusloket kan dienen als een brug naar je nieuwe toekomst. Het helpt bij het opbouwen van zelfvertrouwen, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het herwinnen van het gevoel van productiviteit en bijdragen aan de maatschappij.

Twee mannen praten met elkaar op straat

De stap naar passend werk

Zodra je klaar bent om de volgende stap te zetten, helpen we je bij het vinden van passend werk. Gedurende je persoonlijke traject wordt duidelijk wat dit is. Het kan een fulltime baan zijn, maar ook parttime werk, beschut werk of vrijwilligerswerk. Het belangrijkste is dat jij weer aan de slag gaat met werk waar je voldoening van krijgt.

Wij hebben een breed netwerk van partners en werkgevers die openstaan voor het aannemen en begeleiden van ex-gedetineerden. We zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent op je sollicitatie en bieden ondersteuning tijdens de eerste werkdagen. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je een succesvolle en duurzame terugkeer naar de arbeidsmarkt maakt.

Neem contact met ons op

Werkritme opdoen na je detentie hoef je niet alleen te doen. Bij Stichting Prometheus geloven we dat iedereen een tweede kans verdient. Het pad naar re-integratie is niet altijd eenvoudig, maar met de juiste ondersteuning en begeleiding is het absoluut mogelijk. Onze missie is om je bij elke stap van de weg te ondersteunen en te begeleiden, van de eerste kennismaking tot je succesvolle terugkeer op de arbeidsmarkt. Samen kunnen we een positieve en blijvende verandering teweegbrengen. Ben jij er klaar voor? Neem dan contact met ons op.

Stapsgewijs werken we samen naar een nieuwe uitdaging

Werk vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, al helemaal niet als je bijvoorbeeld door omstandigheden een tijdje uit de roulatie bent. Middels een planmatige aanpak werken we stap voor stap samen naar jouw ideale baan toe.