Stratenmaker

Techniek, productie en bouw

  • Almere

Ben je klaar met de opleiding? Dan kun jij vakkundig grondwerk, rioleringswerk en sierbestrating aanleggen. Naast het uitvoerende werk ben je ook bezig met het voorbereidende werk, zoals stenen klaarleggen, meten en uitzetten en opruimwerkzaamheden. Jouw werkterrein bestaat uit veel openbare ruimtes zoals woonwijken, winkelcentra en bedrijventerreinen. Daarom is het extra belangrijk dat je veilig werkt en de risico’s kent.

Opleidingen

Werk vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, al helemaal niet als je bijvoorbeeld door omstandigheden een tijdje uit de roulatie bent. Middels speciale opleidingen werken we stap voor stap samen naar jou ideale baan toe. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Contact opnemen

Hoe gaat het opleidingstraject?

Als straatmaker leg jij nieuwe bestratingen aan, maar ook pleinen, tuinen en stoepen. Tijdens de opleiding leer je alles over het plaatsen, repareren en verwijderen van banden, kolken, straatpotten, putranden, goten en alles wat je nog meer tegenkomt op straat. Tijdens de opleiding worden vakken als VCA (veiligheid), wegprofielen en werkorganisatie geboden om jou voor te bereiden op het échte werk. Tijdens de opleiding is er ook veel ruimte om theoretische kennis om te zetten in praktijkervaring. Hiernaast leer jij alles over het lezen van tekeningen en hoe berekeningen worden gemaakt als het gaat om materialen die je nodig hebt. Je leert ook alles over deze materialen om goed te weten wat je gebruikt en hoe je het beste omgaat met het materiaal. Daarbij komen ook de verschillende patronen die je moet gebruiken in je latere werk.

Hoe verder?

Nadat je deze opleiding hebt afgerond ben je een stap dichterbij je nieuwe job. Heb je toch nog vragen of wil je meer weten over deze opleiding? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

Contact opnemen

Wat kun je na de opleiding?

Wanneer je stratenmaker wil worden, begin je als opperman bestratingen op niveau 2. Als opperman bestratingen help je bij (het voorbereiden van) bestratingswerkzaamheden. Ook bereid je de baan of het zandbed voor en help je met het afwerken van het straatwerk. Je werkt altijd onder leiding van een leermeester of ervaren vakman. Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding tot straatmaker op niveau 3. Je leert om zelfstandig straatwerkzaamheden uit te voeren, mechanisch of handmatig en je assisteert de uitvoerder bij de dagelijkse werkzaamheden. Ook stel je kolken en voer je reparaties uit. Je hebt dagelijks contact met je uitvoerder over planning en de voortgang en jij bewaakt de kwaliteit van de werkzaamheden.

Aanmelden

Om je aan te melden voor de opleiding kun je je hiernaast inschrijven. Vul je gegevens en selecteer een datum. Wij zullen dan binnenkort contact met je opnemen.

Ik heb een vraag

Meld je aan voor de opleiding

Stapsgewijs werken we samen naar een nieuwe uitdaging

Werk vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, al helemaal niet als je bijvoorbeeld door omstandigheden een tijdje uit de roulatie bent. Middels een planmatige aanpak werken we stap voor stap samen naar jouw ideale baan toe.