Wij werken samen met sociale ondernemingen om jou aan het werk te krijgen

Sociale ondernemingen bieden medewerkers kansen

Stichting Prometheus werkt samen met sociale ondernemingen. Dat is belangrijk, want mede dankzij deze samenwerkingen zijn wij in staat om jou een passende baan te bieden. Wij helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. Vaak gaat het om mensen met een detentie-achtergrond of een andere justitiële achtergrond. Bij ons ben je welkom, en bij de werkgevers waar wij mee samenwerken ook.

Wat zijn sociale ondernemingen precies?

Sociale ondernemingen zijn bedrijven die zowel een maatschappelijk als een economisch doel nastreven. Ze combineren het streven naar winst met het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken, zoals armoedebestrijding, onderwijs, gezondheidszorg, milieu of sociale inclusie. Sociale ondernemingen richten zich op het creëren van sociale impact en het bevorderen van duurzaamheid, in plaats van zich uitsluitend te concentreren op het maximaliseren van winst voor aandeelhouders. Concreet: ze zetten zich in voor een betere arbeidsmarkt en bieden kansen aan medewerkers die vaka buiten de boot vallen.

Klinkt goed, toch? Precies. Dat vinden wij ook. Want dit zijn namelijk de bedrijven die wél mensen aannemen die door hun verleden normaal gesproken niet aan de bak komen. Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat jij aan de slag gaat bij een werkgever waar jij je op je plek voelt: een werkgever die je waardeert om wie je bent en wat je doet, en die je niet veroordeelt vanwege je verleden.

Onze partners delen onze visie en waarden

Stichting Prometheus werkt nauw samen met geselecteerde partners. Wij werken namelijk alleen samen met bedrijven/werkgevers die onze visie en waarden delen, en vice versa. Samen staan wij voor een aantal kernwaarden.

  • Wij geloven dat iedereen een tweede kans verdient
  • Kijken naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden
  • Waar een wil is, is een weg
  • Wij begrijpen dat je soms extra ondersteuning nodig hebt
  • Foutjes worden niet direct afgestraft
  • We houden van eerlijke, open communicatie

De sociale ondernemingen waar wij mee samenwerken, zijn gewend om te werken met mensen met zeer diverse achtergronden. Ook met mensen bij wie de levensloop niet helemaal volgens het boekje is gegaan. Dat is voor ons nooit een belemmering. Het enige dat wij van jou vragen is motivatie. Wil je aan het werk en zet jij je hier echt voor in? Meld je dan aan, want samen met onze partners kunnen wij je een passende werkplek bieden: een baan die aansluit op jouw interesses én ambities. Een baan met toekomstperspectief.

Meld jij aan bij Stichting Prometheus

Wil jij aan het werk? Meld je dan aan bij Stichting Prometheus. Wij maken graag kennis met je. Wij bieden je een persoonlijk traject om helemaal werkfit te worden. Zodra je klaar bent om aan het werk te gaan, stellen wij je voor aan één van de sociale ondernemingen waar wij mee samenwerken. Wij zorgen altijd voor een passende match. Je kunt rekenen op begeleiding bij je sollicitatie en je eerste werkdagen. Samen gaan we voor succes. We horen graag van je.

Stapsgewijs werken we samen naar een nieuwe uitdaging

Werk vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, al helemaal niet als je bijvoorbeeld door omstandigheden een tijdje uit de roulatie bent. Middels een planmatige aanpak werken we stap voor stap samen naar jouw ideale baan toe.