Stichting Prometheus werkt aan mogelijkheden in de ICT

Stichting Prometheus is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze werkzoekende kandidaten aan een baan te helpen. Dat begint soms bij (om)scholing. De ICT sector is er één met zeer veel werkgelegenheid en toekomstperspectief. Wij werken aan mogelijkheden voor kandidaten in de ICT, in samenwerking met ICT Tribe Almere.

De ICT biedt mogelijkheden

ICT is een bijzonder interessante en brede sector voor werkzoekenden. ICT biedt mogelijkheden. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Automatisering in de brede zin van het woord wordt steeds belangrijker. Met een opleiding in de ICT zorg je voor een mooi toekomstperspectief.

Hoe doe je nu ervaring op, of kom je aan de juiste kennis?

Hoewel er volop mogelijkheden zijn, vind je natuurlijk niet zomaar een baan in de ICT. Je dient in heel veel gevallen te beschikken over de juiste kennis. Dit moet je ook kunnen aantonen. Kortom: je hebt een opleiding nodig. ICT Tribe Almere is een initiatief om meer mensen in Almere (en de gehele regio Flevoland) actief te krijgen in de ICT. Almere is ambitieus en wil groeien. ICT-banen zijn de komende jaren en decennia van groot belang en dus wil de gemeente een groot aantal mensen laten opleiden en omscholen tot ICT’er in tal van functies.

ICT Tribe biedt omscholingstrajecten en opleidingen in de ICT. Net zo interessant is hun instapprogramma “Pathways”, in samenwerking met opleider Techgrounds. De ICT is ontzettend breed. Je hebt interesse, maar waarin precies? Pathways laat je zien wat er mogelijk is in de ICT. Dit oriënterende programma neemt je mee langs vrijwel alle bestaande ICT-disciplines en -beroepen, met als doel om jouw match en passie te vinden. Stichting Prometheus wil jou hier graag bij helpen en kan je in samenwerking met ICT Tribe de 12-daagse oriëntatietraining Pathways laten volgen.

En dan?

Blijkt na deze oriëntatie dat je serieus geïnteresseerd bent in een toekomst in ICT, of mocht je daar nu al van overtuigd zijn, dan kunnen we kijken naar mogelijkheden tot het volgen van een opleiding om je te specialiseren in de richting van jouw keuze.

Voor wie?

Pathways is er voor iedereen die serieus geïnteresseerd is in een carrière in de ICT, maar nog niet weet waar hij/zij moet beginnen. Of je nu op zoek bent naar werk, je wilt laten omscholen of om een andere reden geïnteresseerd bent: dit is het perfecte startpunt. Goed om te weten: het programma kan ook online (met begeleiding van docenten) worden gevolgd. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Stapsgewijs werken we samen naar een nieuwe uitdaging

Werk vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, al helemaal niet als je bijvoorbeeld door omstandigheden een tijdje uit de roulatie bent. Middels een planmatige aanpak werken we stap voor stap samen naar jouw ideale baan toe.