Omgaan met verslaving en obsessies

Informatie over deze training

  • Almere

Het programma is ontwikkeld om mensen met een verslavingsproblematiek (alcohol en drugs) te ondersteunen in het veranderen van het middelengebruik. Het is inzetbaar voor een brede groep van mensen. De training is ontwikkeld door AMC- AIAR Amsterdam Institute for Addiction Research) in samenwerking met Jellinek Amsterdam. 

Trainingen

Werk vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, al helemaal niet als je bijvoorbeeld door omstandigheden een tijdje uit de roulatie bent. Middels speciale trainingen werken we stap voor stap samen naar jou ideale baan toe. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Contact opnemen

Hoe gaat het trainingstraject?

Het programma is een gestructureerd programma dat is gebaseerd op Cognitieve gedragstraining in combinatie met Motiverende Gespreksvoering.
Het programma bestaat uit maximaal 10 stappen:
Stap 1 : Weet waar je aan begint
Stap 2 : De stand van zaken
Stap 3 : De voordelen en nadelen
Stap 4 : Je gebruik in beeld
Stap 5 : Doe je het wel of (nog) niet?
Stap 6 : De voorbereiding
Stap 7 : Contract met jezelf
Stap 8 : Alvast inspelen op moeilijke situaties
Stap 9 : Schaven aan regels en afspraken met jezelf
Stap 10 : In een spiraal naar boven

Hoe verder?

Nadat je deze training hebt afgerond ben je een stap dichterbij je nieuwe job. Heb je toch nog vragen of wil je meer weten over deze training? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

Contact opnemen

Wat kun je na de training?

Na het volgen van dit programma ga je beseffen welke “zelfcontrolemaatregelen” je al gebruikt om met je middelengebruik om te gaan. Dit geeft jou meer houvast in een mogelijke poging tot verandering of daadwerkelijk te stoppen. Verder krijg je als deelnemer een beter beeld van de periodes dat je minder of niet gebruikt en wordt er veel aandacht besteed aan de combinatie middelengebruik en je situatie. Dit programma geeft deelnemers veel ondersteuning om de kwaliteit van het leven te verbeteren.

Aanmelden

Om je aan te melden voor de training kun je je hiernaast inschrijven. Vul je gegevens en selecteer een datum. Wij zullen dan binnenkort contact met je opnemen.

Ik heb een vraag

Meld je aan voor de training

Stapsgewijs werken we samen naar een nieuwe uitdaging

Werk vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, al helemaal niet als je bijvoorbeeld door omstandigheden een tijdje uit de roulatie bent. Middels een planmatige aanpak werken we stap voor stap samen naar jouw ideale baan toe.