Taalvaardigheid

Informatie over deze training

  • Naarden

Laaggeletterdheid is een term voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij daardoor ook moeite met het gebruik van een computer of een smartphone. In Nederland hebben ruim 2,5 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Om optimaal te kunnen functioneren in de samenleving is het dus belangrijk om zodanig taalvaardig te zijn dat u opdrachten in werksfeer minimaal goed kan begrijpen.

Trainingen

Werk vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, al helemaal niet als je bijvoorbeeld door omstandigheden een tijdje uit de roulatie bent. Middels speciale trainingen werken we stap voor stap samen naar jou ideale baan toe. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Contact opnemen

Hoe gaat het trainingstraject?

Om je taalvaardigheid te toetsen wordt een taaltoets afgenomen. De toets is om te bepalen wat jouw niveau is qua taal. Het is belangrijk om bepaalde aanwijzingen in het Nederlands te kunnen begrijpen op een werkplek. Werkzaamheden in de bouw, weg en waterbouw kunnen gevaarlijk zijn, goede taalvaardigheid is dus essentieel. Ook het kunnen doen van het VCA examen is van belang om de taal te beheersen. De cursus is inĀ  groepsverband en verdeeld over meerdere modules.

Hoe verder?

Nadat je deze training hebt afgerond ben je een stap dichterbij je nieuwe job. Heb je toch nog vragen of wil je meer weten over deze training? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

Contact opnemen

Wat kun je na de training?

Na deze training ben je in staat om simpele aanwijzingen op de werkvloer te begrijpen. Bepaalde borden en tekens op de werkvloer kun je lezen en begrijpen. Je kan simpel Nederlands spreken en simpele teksten schrijven.

Aanmelden

Om je aan te melden voor de training kun je je hiernaast inschrijven. Vul je gegevens en selecteer een datum. Wij zullen dan binnenkort contact met je opnemen.

Ik heb een vraag

Meld je aan voor de training

Stapsgewijs werken we samen naar een nieuwe uitdaging

Werk vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, al helemaal niet als je bijvoorbeeld door omstandigheden een tijdje uit de roulatie bent. Middels een planmatige aanpak werken we stap voor stap samen naar jouw ideale baan toe.