Waarom wij meer zijn dan een arbeidsbemiddelaar voor ex-gedetineerden

Twee mannen zijn aan het werk via een uitzendbureau voor ex-gedetineerden

Je zou Stichting Prometheus kunnen beschouwen als een arbeidsbemiddelaar voor ex-gedetineerden. Feitelijk gezien klopt dat voor een groot deel. We zijn echter veel meer dan dat. Lees hier wat wij voor je kunnen betekenen. Spreekt dit je aan, dan moedigen wij je aan om vooral contact met ons op te nemen. Je bent altijd welkom voor een vrijblijvende kennismaking waarin we elkaar kunnen leren kennen. Je krijgt dan alle gelegenheid om je vragen te stellen en wij kunnen je meer vertellen over hoe wij je met een maatwerk traject helpen aan een baan.

Je verdient de kennis van een specialist

We hoeven niet om de hete brij heen te draaien: als ex-gedetineerde pas je niet altijd lekker in het kandidatenprofiel van werkgevers. Dat heb je ongetwijfeld weleens ervaren. Ook uitzendbureaus weten niet altijd hoe ze hiermee om moeten gaan. Om jou optimaal te helpen is specialistische kennis nodig. 

Waarom? Het is belangrijk dat je begrepen wordt. Dat men weet waar je vandaan komt en wat je eventuele struggles zijn. Aan de andere kant: je wilt ook geholpen worden door een partij die jouw motivatie en potentieel ziet. Een partij die bereid is om voor jou te knokken en hiervoor ook de juiste ingangen heeft. 

In dit opzicht kun je ons zien als een uitzendbureau voor ex-gedetineerden. Wij doen – in veel opzichten – wat een uitzendbureau doet, maar dan voor kandidaten met een specifieke achtergrond én met bedrijven/werkgevers die dit ook begrijpen en bij wie de deuren voor jou openstaan.

Een vrouw is in gesprek met een jobcoach bij een uitzendbureau voor ex-gedetineerden

Wij zijn ook meer dan een bemiddelaar

Ondanks het voorgaande presenteren wij onszelf niet als bemiddelaar of uitzendbureau voor ex-gedetineerden. Hoewel dit in de communicatie naar de buitenwereld een stuk eenvoudiger zou zijn. Iedereen zou direct begrijpen wat wij doen. Maar daar zit het ‘m juist in: wij doen veel meer dan een uitzendbureau.

Wij zijn er om jou aan werk te helpen. Dit gaat verder dan je voorstellen aan een werkgever. Wij ontwikkelen voor jou een traject op maat. Hierin krijg je alles wat je nodig hebt om zelfverzekerd aan het werk te gaan en de beste medewerker te zijn die je kunt zijn.

Trainingen en opleidingen, coaching en ondersteuning, hulp op belangrijke leefgebieden: dat is wat wij je bieden en dat is natuurlijk niet standaard bij bureaus.

Wij zijn niet voor niets een stichting

Wij zijn Stichting Prometheus en dat is niet voor niets. Ook wij moeten natuurlijk kosten dekken en omzetten behalen, maar onze drive is niet om winst te maken. Wij werken vanuit de overtuiging dat iedereen een tweede kans verdient en dat het hebben van werk onmisbaar is voor een gelukkig en goed leven.

Natuurlijk zet een goed uitzendbureau zich ook voor je in. Onderaan de streep is en blijft zo’n bureau natuurlijk een commerciële organisatie en wordt het streven om voor kandidaten werk te vinden deels gevoed door commerciële belangen. Wij doen dit anders. Hoe je dit merkt? Door een belangrijk stuk maatwerk dat niet alleen helemaal op jou is gericht, maar waarin je ook de tijd krijgt. Fouten maken hoort daarbij. We vallen eventueel samen en staan samen weer op. Lees maar eens deze blog over hoe wij je werkfit krijgen.

Twee jonge mannen zijn aan het werk via een uitzendbureau voor ex-gedetineerden

Vast, passend werk is het doel

Jij bent waarschijnlijk niet op zoek naar tijdelijk werk: je wilt vastigheid, een fundament waarop je kunt bouwen richting de toekomst. Ook dat is iets waardoor wij tegelijkertijd wel en niet een uitzendbureau voor ex-gedetineerden zijn. Wij helpen je – zoals je van een uitzendbureau mag verwachten – aan een baan. Bij ons is vast, passend werk altijd het doel. Dat is dus één verschil.

Een ander belangrijk verschil is de route daar naartoe. Bij Stichting Prometheus krijg je de tijd. De tijd én de hulp om te werken aan jezelf en stap voor stap naar je doel toe te groeien. Bijvoorbeeld door weer werkritme op te doen met vrijwilligerswerk, beschut werk of werkzaamheden in ons Klusloket.

Laat van je horen en laten we kennismaken

Ben jij ex-gedetineerde en zoek je werk? Neem contact met ons op en laten we kennismaken. Samen gaan we ervoor.

Stapsgewijs werken we samen naar een nieuwe uitdaging

Werk vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, al helemaal niet als je bijvoorbeeld door omstandigheden een tijdje uit de roulatie bent. Middels een planmatige aanpak werken we stap voor stap samen naar jouw ideale baan toe.