Werk na detentie? Het is mogelijk

Man kan aan het werk na detentie

Je detentie zit erop. Het is tijd voor een nieuwe start. Je laat een moeilijke periode achter je en bent klaar om te werken aan de toekomst. Al snel gaat het dan over werk. Werk is in veel opzichten een belangrijke en zelfs onmisbare basis. Zonder stabiel werk zijn veel zaken onmogelijk. En dat zijn nu juist de zaken die je nodig hebt. Veel gedetineerden komen er achter dat werk na detentie nog niet zo makkelijk is. Je strafblad maakt misschien dat sommige deuren gesloten blijven. Zaken als een VOG verkrijgen kunnen lastig of onmogelijk zijn en dan zijn er nog allerlei maatschappelijke vooroordelen waar je tegen moet vechten. Maar werk na detentie is niet onmogelijk. Sterker nog: werken na detentie is heel goed mogelijk. Dat is namelijk waar Stichting Prometheus voor staat en voor zorgt.

Werk na detentie kan lastig zijn, dat begrijpen wij als geen ander

Bij Stichting Prometheus werken wij al vele jaren met mensen met een detentie-achtergrond. Zo weten wij uit ervaring dat werk na detentie lastig kan zijn. Niet alleen om praktische redenen zoals wij in de inleiding beschreven. Het kan voor jou ook een hele stap zijn. Je bent misschien wel lang gedetineerd geweest en daardoor is een behoorlijke afstand tot arbeidsmarkt ontstaan. Althans: zo ervaar je dat. Een gat in je CV, niet meer helemaal weten wat je wilt, misschien zelfs twijfelen aan je capaciteiten. Maak je geen zorgen: het hoort er allemaal bij. Bij ons kom je terecht in een organisatie die jouw situatie begrijpt. Voor ons telt maar één vraag: wil je werken na je detentie? Als jouw antwoord een overtuigend “ja” is, dan zijn er bij ons mogelijkheden.

Waarom is bij ons werk na detentie wél mogelijk?

Waarom bij ons werk na detentie wel mogelijk is? In de eerste plaats omdat wij geloven in tweede kansen en denken in mogelijkheden. De maatschappij is gebaat bij mensen met werk en wij weten uit ervaring dat heel veel ex-gedetineerden minstens net zo gemotiveerd zijn om een goede baan te vinden als werkzoekenden zonder detentie-achtergrond.

Minstens net zo belangrijk: wij werken samen met geselecteerde partners die onze visie delen. Werkgevers die echt open staan om mensen na hun detentie kansen te bieden. Onze partnerschappen zijn transparant: we weten wat wij aan elkaar hebben. Wanneer wij kandidaten aanbrengen, weten werkgevers dat er sprake kan zijn van een detentie-achtergrond. En dat vinden zij niet erg. Gemotiveerde werknemers zijn gemotiveerde werknemers.

Wat voor werk is mogelijk?

Wanneer je denkt aan werk na detentie, denk je misschien aan “gewoon” werk: je moet iets doen om de kost te verdienen. Wij gaan verder dan dat. Zo werken wij samen met werkgevers in zeer uiteenlopende branches. Er zal altijd een branche of een functie tussen zitten die je aanspreekt.

Wij begrijpen ook dat werk op meerdere manier in te vullen is. Niet iedereen kan of wil na detentie fulltime aan het werk gaan. Daarom bieden wij diverse trajecten aan en zorgen wij ervoor dat er voor iedereen mogelijkheden zijn.

Ook part-time, beschut werk of losse klussen zijn mogelijk

Moet je bijvoorbeeld nog wennen aan het ritme en is het een te grote sprong om direct weer heel veel uren te gaan maken? Wij kunnen je ook part-time banen bieden, beschut werk of de mogelijkheid om eerst aan de slag te gaan bij onze partner Het Klusloket. Zo kun je bij Het Klusloket op laagdrempelige wijze in teamverband klussen uitvoeren voor burgers met een krappe beurs. De perfecte opstap naar werk.

Het werk dat je kunt gaan doen, is natuurlijk ook deels afhankelijk van je ervaring en competenties. Ook op dit gebied bieden wij mogelijkheden. Zo bieden wij bij meerdere bedrijven opleiding en werk aan. Denk aan BBL trajecten (beroepsbegeleidende leerweg). Zo leer je een vak én verdien je direct geld. Vaak ook nog met uitzicht op een vaste aanstelling of zelfs met baangarantie.

Meld je aan voor werk na je detentie

Zit jouw detentie er (binnenkort) op en wil je werken? Meld je dan aan bij Stichting Prometheus. Wij maken graag kennis met je en kijken hoe en waar werk na detentie mogelijk is. Goed om te weten: wij bieden je begeleiding (in samenwerking met partners) op alle gebieden waar dit nodig is. Dus ben je nog niet direct klaar voor de stap naar werk, dan gaan we samen aan de slag met een persoonlijk plan.

Stapsgewijs werken we samen naar een nieuwe uitdaging

Werk vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, al helemaal niet als je bijvoorbeeld door omstandigheden een tijdje uit de roulatie bent. Middels een planmatige aanpak werken we stap voor stap samen naar jouw ideale baan toe.