Werken na TBS? Dit zijn onze mogelijkheden

Man kan werken na TBS als wegwerker

Nadat je TBS-maatregel erop zit ben je klaar voor een terugkeer in de maatschappij. Je wilt je leven weer op kunnen bouwen. Iedereen volgt zijn/haar eigen pad. Maakt werk onderdeel uit van dat pad? Dan ben je welkom bij Stichting Prometheus. Na het beëindigen van je TBS-maatregel sta je wellicht voor een grote uitdaging: hoe kom je weer aan het werk in een maatschappij waarin een TBS-verleden een zware stempel drukt op jouw kansen? In deze blog leggen wij uit hoe wij werken en hoe wij je na je TBS kunnen helpen aan een baan.

Alles begint met openheid en eerlijkheid

Stichting Prometheus is in het leven geroepen om mensen met een justitieel verleden te helpen op de arbeidsmarkt. Werkzoekenden met een TBS-verleden maken hier ook onderdeel van uit. Wij geloven in tweede kansen en geloven ook dat het hebben van werk een belangrijke voorwaarde is voor het creëren van een stabiel leven.

Vanuit deze overtuiging bieden wij samen met onze partnerwerkgevers kansen voor mensen met een TBS-verleden. Daarbij werken wij op een fundament van openheid en eerlijkheid. Ben je gemotiveerd, dan willen wij graag met je aan de slag. We kijken eerst waar voor jou kansen liggen. Wat wil je? Waar liggen je talenten? Ook kijken we naar de eventuele uitdagingen. We hebben begrip voor jouw situatie. Je kunt misschien niet zomaar overal aan het werk. Daarom doen wij ons best voor het vinden van een passende werkplek en passende ondersteuning.

Waarom het belangrijk is om het over jouw TBS verleden te hebben

Wat ontzettend belangrijk is om te weten: wij oordelen niet. Je bent voor ons geen uitzondering. Het is alleen wél belangrijk om het over jouw TBS verleden te hebben. De TBS-maatregel is niet voor niets opgelegd. We kunnen beter eerlijk zijn over jouw uitdagingen in het leven dan ze te negeren. Waarom? Omdat wij passend werk voor je willen vinden. Dan moeten wij weten wat je wel en niet aankunt, waar jij je wel en niet fijn bij vindt en welk werk eventueel een risico vormt. Zo komen wij samen tot de juiste oplossing. Dat kan werk bij een fijne werkgever zijn, maar ook beschut werk of vrijwilligerswerk.

De werkgever waar wij je eventueel plaatsen is ook op de hoogte van je verleden, maar oordeelt net als wij niet. Omdat we open en eerlijk zijn naar elkaar kun je ook op je werk passende begeleiding krijgen.

Werkgevers mogen niet discrimineren, maar doen het vaak wel

Werkgevers mogen werkzoekenden niet discrimineren op basis van hun verleden. Toch gebeurt dit vaak wel. Zeker wanneer het aankomt op TBS. Iemand met een TBS-verleden vormt voor veel werkgevers automatisch een risico. Wij vechten niet tegen dit stigma: wij zoeken verbinding met werkgevers die net als wij denken in kansen en mogelijkheden, niet in onmogelijkheden.

Na jouw TBS traject krijg je bij ons de juiste ondersteuning

De omschakeling van het leven in een TBS-kliniek naar het leven buiten is soms niet eenvoudig. Wij weten dit. Daarom bieden wij je de ondersteuning die je nodig hebt. Stichting Prometheus werkt samen met andere stichtingen, instanties en professionals om je de ondersteuning te bieden die je nodig hebt op alle belangrijke leefgebieden. Zo kun je bij onze partner Buiten-RIC terecht voor onder andere hulp bij huisvesting, schuldhulp of hulp bij verslavingen.

Een persoonlijk werkfit traject

Wij bieden iedere kandidaat een werkfit traject op maat. Aan het einde van dit traject wordt duidelijk waar voor jou qua werk een goede toekomst ligt. Het enige dat wij van jou vragen is motivatie, inzet en eerlijkheid. Kun je die commitment aan, dan gaan wij voor je strijden.

Meld je aan voor een kennismaking

Zit jouw TBS-maatregel er (binnenkort) op en ben je gemotiveerd om aan het werk te gaan? Neem contact met ons op om een vrijblijvende kennismaking in te plannen. Wij leren je graag kennen en nemen de tijd om de mogelijkheden te bespreken.

Stapsgewijs werken we samen naar een nieuwe uitdaging

Werk vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, al helemaal niet als je bijvoorbeeld door omstandigheden een tijdje uit de roulatie bent. Middels een planmatige aanpak werken we stap voor stap samen naar jouw ideale baan toe.