Werken na een veroordeling: wij maken het mogelijk

Werken na een veroordeling is mogelijk

Een veroordeling heeft een heftige impact op je leven. Wat buitenstaanders zich niet altijd realiseren, is dat je met een veroordeling vaak dubbel wordt gestraft. Je hebt de daadwerkelijke straf, maar de gevolgen hiervan zou je ook kunnen zien als een straf. Zeker op het gebied van werk kan een veroordeling je blijven achtervolgen. Hierdoor kun je moeilijk aan een baan komen en dat terwijl werk zo belangrijk is om weer een stabiel bestaan op te bouwen. Werken na een veroordeling is gelukkig niet onmogelijk. Stichting Prometheus staat voor je klaar.

Waarom is werken na een veroordeling zo lastig?

Gelukkig krijgt niet iedereen na een veroordeling te maken met problemen op de arbeidsmarkt. Toch is dit voor veel mensen wel de realiteit. Werk vinden na een veroordeling kan om diverse redenen lastig zijn. Stichting Prometheus is er om je te helpen.

Man is aan het werken na een veroordeling

Omgaan met stigma’s en discriminatie

Als ex-veroordeelde kleeft er vaak een bepaald stigma aan je. Dat hoeven wij je niet uit te leggen. Mensen hebben vaak bepaalde vooroordelen en dus sta je al 1-0 achter. Je hebt fouten gemaakt in je leven, maar je kunt hiervan leren en dat heb je gedaan. Je bent klaar om dit te laten zien, maar krijgt simpelweg niet de kans.

Wij weten hoe het is om te moeten dealen met vooroordelen, stigma’s en discriminatie. Wij kunnen je hierbij helpen en bieden ondersteuning op maat. Bovendien werken wij samen met werkgevers waarbij je wél welkom bent, ondanks dat je in het verleden bent veroordeeld. Je bent niet je veroordeling: wij kijken samen met onze werkgevers naar wie je bent en wat je wilt. Onze filosofie is: als jij gemotiveerd bent om te werken, bieden wij je de kansen.

Zelfvertrouwen en eigenwaarde opbouwen

Zoals wij in de inleiding al schreven, kan een veroordeling er behoorlijk inhakken. Het kan ook in je hoofd gaan zitten. Misschien hebben jouw zelfvertrouwen en eigenwaarde een flinke deuk opgelopen. Wij kunnen je een omgeving bieden waarin je hier weer aan kunt gaan werken. Zo kun je onder andere aan de slag in Het Klusloket. Hier kun je op een laagdrempelige manier klussen uitvoeren voor burgers met een krappe beurs. Zo wen je weer aan werken en herstel je jouw zelfvertrouwen en eigenwaarde. Wij helpen je om weer werkfit te worden.

Vrouw is aan het werk na een veroordeling

Werken in aanloop naar of tijdens je straf

Het is mogelijk dat je in aanloop naar de uitvoering van je straf of tijdens je straf de mogelijkheid hebt om te werken. Zo verwelkomt Het Klusloket onder andere taakgestraften. Misschien ben je in afwachting van de uitvoering van een celstraf en heb je behoefte aan tijdelijk werk, of krijg je in aanloop naar beëindiging van TBS of detentie de kans om werkritme op te doen. Ook dan zijn er mogelijkheden.

Stichting Prometheus werkt samen met werkgevers die mensen met een veroordeling kansen bieden. Open en eerlijke communicatie is daarbij belangrijk. Werkgevers waar Stichting Prometheus kandidaten plaatst, weten dat deze kandidaten niet altijd een standaard levensloop kennen. Dat is bij hen geen probleem.

Werken na detentie

Werken na een veroordeling kan dus lastig zijn, maar je kunt rekenen op hulp. Dat geldt ook in misschien wel de lastigste situatie: werken na detentie. Als ex-gedetineerde krijg je misschien te maken met uitdagingen die in deze blog behandeld zijn. Daar kan nog eens bovenop komen dat je al langere tijd niet meer gewerkt hebt. Lees meer hierover in onze blog over werken na detentie.

Stapsgewijs werken we samen naar een nieuwe uitdaging

Werk vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, al helemaal niet als je bijvoorbeeld door omstandigheden een tijdje uit de roulatie bent. Middels een planmatige aanpak werken we stap voor stap samen naar jouw ideale baan toe.