Werken zonder diploma? Wij helpen je aan een baan

Maak je school af en behaal een diploma. Dan heb je meer kans op een baan.” De arbeidsmarkt is aan het veranderen, maar toch is dit in veel gevallen nog waar. Zonder “papiertje” heb je in veel gevallen minder kansen. Soms zelfs helemaal geen kansen. Steeds meer werkgevers kijken naar potentieel: naar wat je kunt, in plaats van wat je aan papieren hebt. Maar we zijn er nog niet. Bij Stichting Prometheus zijn wij van mening dat veel meer werkgevers op deze manier naar kandidaten zouden moeten kijken. Wij willen op dat gebied een voortrekkersrol vertolken en werken daarom samen met vooruitstrevende werkgevers. Werken zonder diploma? Dat is bij ons geen probleem. Als jij gemotiveerd bent, hebben wij een goede baan voor je.

Waarom is werken zonder diploma vaak zo moeilijk?

Wij hebben ons vaak afgevraagd waarom werken zonder diploma vaak zo moeilijk is. Waarom hechten werkgevers vaak zoveel belang aan dat papiertje? Natuurlijk begrijpen ook wij dat je voor bepaalde functies een diploma nodig hebt. Niemand wil worden geholpen door een huisarts die hier niet voor gestudeerd heeft. Er zijn echter ook functies waar een afgeronde opleiding wordt gevraagd waarbij jij je af kunt vragen: is dat wel echt nodig?

Een opleiding is niet heilig. Wij geloven dat gemotiveerde mensen die willen leren ook kúnnen leren. Waarom zou jij je met een goede kop op je schouders niet een bepaalde functie eigen kunnen maken? De praktijk kan een uitstekende leerschool zijn. Als jij de kans krijgt om te leren en te ontwikkelen, dan heb je niet altijd een diploma nodig, toch?

Waarom wij ons hard maken voor werken zonder diploma

Wij zijn absoluut niet tegen diploma’s en opleidingen. Helemaal niet zelfs. De missie van Stichting Prometheus is echter om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen. Heel veel mensen zonder diploma ervaren zo’n afstand. Dat is onnodig. Want iemand zonder diploma kan in veel gevallen net zo’n goede medewerker worden of zijn als iemand mét diploma. Dan moeten zij wél de kans krijgen om dit te laten zien. Dat is waar wij ons hard voor maken.

Een opleiding afronden, is niet voor iedereen weggelegd. Misschien heb jij nooit de kans gekregen om een diploma te behalen, of heb je door omstandigheden je opleiding niet af kunnen maken. Bij ons en de werkgevers waarmee wij samenwerken is dit geen probleem.

Werken zonder diploma kan lastig zijn in een zoektocht naar een baan

Wij bieden je werk zonder opleiding…. of bieden een opleiding aan

Werken zonder diploma is bij ons geen probleem. Wij werken samen met werkgevers die zeer uiteenlopende functies aanbieden waarvoor geen opleiding vereist is. In heel veel verschillende sectoren, dus er zal altijd wel een passende functie voor je tussen zitten.

Wil jij wél leren en een diploma of certificaat behalen? Ook dan zijn er mogelijkheden. Veel werkgevers bieden namelijk een BBL-traject aan. BBL staat voor “Beroepsbegeleidende Leerweg”. In zo’n traject ga je bij de werkgever in de leer, maar ook al direct aan het werk. Kortom: je verdient een salaris en leert voor een functie of een beroep.

Daarnaast is het ook vaak mogelijk om eerst een opleiding te volgen. Vaak met baangarantie. 

Wil je bepaalde skills ontwikkelen? Via Stichting Prometheus heb je toegang tot tal van cursussen en trainingen. 

Meld je aan

Heb jij geen diploma, maar wil je wel een toffe baan met toekomstperspectief? Meld je aan bij Stichting Prometheus. Wij maken graag kennis met je om de mogelijkheden te bespreken. Heb je door omstandigheden al een tijd niet gewerkt of heb je nog nooit een vaste baan gehad? Geen probleem: wij bieden begeleiding met maatwerk. Samen gaan we ervoor.

Stapsgewijs werken we samen naar een nieuwe uitdaging

Werk vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, al helemaal niet als je bijvoorbeeld door omstandigheden een tijdje uit de roulatie bent. Middels een planmatige aanpak werken we stap voor stap samen naar jouw ideale baan toe.