Wij krijgen je werkfit

Wie werkfit is kan duurzaam aan het werk.

Bij Stichting Prometheus zetten wij ons in voor de werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij helpen mensen die door omstandigheden moeite hebben om een baan te vinden aan passend werk. Zoiets gaat in veel gevallen natuurlijk niet zomaar. Om duurzaam aan het werk te kunnen, is het belangrijk dat je werkfit bent: dat je fysiek en mentaal in staat bent om aan het werk te gaan en te blijven. In deze blog vertellen wij je hoe wij dit doen.

Werkfit zijn: wat houdt dat nu precies in?

Werkfit wil zeggen dat je aan alle voorwaarden voldoet om duurzaam te werken. Je bent in staat om te doen wat er van je wordt verwacht (en wat je van jezelf verwacht). Je kunt presteren, bent gemotiveerd, haalt energie uit je werk en je valt niet uit. Iemand die om welke reden dan ook niet werkfit is, zal werken nooit volhouden.

Werken is niet zomaar iets. Je moet aan bepaalde eisen voldoen, hebt te maken met collega’s, er komt weleens een tegenslag op je pad en het kan veel van je eisen. Dat is niet erg: het is het allemaal waard. Je krijgt er natuurlijk een hoop voor terug. Naast een salaris is dat natuurlijk voldoening, zingeving en ontwikkeling. Maar om hiervan te profiteren, moet je dus wel werkfit zijn. En dat is soms een uitdaging.

Ben je nog niet werkfit? Wij helpen je

Bij ons ga je nooit zomaar aan het werk. Wanneer wij je aan een werkgever voorstellen, willen wij ook echt dat je een grote kans van slagen hebt. Omdat wij gespecialiseerd zijn in het helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, weten wij welke uitdagingen hier misschien bij komen kijken.

De kans is aanwezig dat jij het de laatste jaren, of misschien zelfs langer, lastig hebt gehad. Misschien heb je amper gewerkt of zelfs langere tijd niet. Bijvoorbeeld omdat je gedetineerd bent geweest, hebt geworsteld met verslavingen, een trauma of psychische problemen. Iedereen begrijpt dan dat je niet zomaar even aan het werk kan.


Helaas kun je bij werkgevers in dit soort gevallen lang niet altijd op begrip rekenen. Bij Stichting Prometheus staan wij voor je klaar. Wij zorgen ervoor dat je eerst werkfit wordt voordat je aan het werk gaat.

Maatwerk voor iedereen

Wij begeleiden je naar werk door middel van een op maat gemaakt traject. Dat begint met een intakegesprek. Wij leren je graag kennen. Daarbij hebben we geen geheimen voor elkaar. Wij willen je écht leren kennen en weten wat er speelt in je leven. Worstel je met bepaalde problemen? Bij ons hoef jij je niet te schamen. Het is niet erg: wij zijn er om je te helpen. Wij oordelen niet.

Iedereen volgt zijn/haar eigen pad. Wij kijken samen naar wat je nodig hebt om werkfit te worden. Dat kan betekenen dat je bepaalde cursussen of trainingen volgt, aan de slag gaat met een coach of hulp krijgt op bepaalde levensgebieden. Het kan ook zo zijn dat je eerst op een laagdrempelige manier aan de slag gaat in ons Klusloket, of begint met een stage om werkervaring en ritme op te doen. 

Uiteindelijk ben je er klaar voor en kunnen we een passende werkplek voor je gaan zoeken. Je gaat met vertrouwen aan het werk. Je weet dat je het kunt en dat je er klaar voor bent. Natuurlijk sta je er niet alleen voor: ook wanneer je aan het werk bent, kun je op ons rekenen voor ondersteuning.

Werkfit worden en aan de slag gaan? Schrijf je in

Schrijf je in bij Stichting Prometheus voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek kunnen wij elkaar leren kennen en bespreken we hoe jouw werkfit traject eruit zou kunnen zien. Natuurlijk kijken we dan ook naar je toekomst en stippelen we een pad uit op weg naar een baan die perfect bij je aansluit en die je toekomstperspectief biedt. 

Stapsgewijs werken we samen naar een nieuwe uitdaging

Werk vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, al helemaal niet als je bijvoorbeeld door omstandigheden een tijdje uit de roulatie bent. Middels een planmatige aanpak werken we stap voor stap samen naar jouw ideale baan toe.