Informatie

Een baan vinden is niet altijd even makkelijk. Voor sommigen blijkt dat zij te lang tussen banen in hebben gezeten en daardoor moeilijk aan de slag komen. En anderen hebben bepaalde beperkingen en belemmeringen waardoor het niet vanzelfsprekend is om überhaupt te kunnen werken. Wat de reden ook mag zijn, Prometheus helpt juist de mensen die moeilijkheden ervaren bij het vinden van een geschikte carrière. Samen met de kandidaat vinden wij een passende betaalde baan of passend vrijwilligerswerk!

Wij zetten ons in voor een brede doelgroep werkzoekenden:

  • Mensen met een detentie of TBS verleden.
  • Mensen met politie of justitie contacten, justitiabelen.
  • Mensen zonder startkwalificatie/ opleiding.
  • Mensen met psychische of fysieke beperkingen.
  • Mensen die de prikkel om te werken missen.
  • Mensen langdurig in een uitkeringssituatie.
  • Mensen met een burn-out.
  • Mensen met een handicap.

Connect geschikte kandidaten

Samen ontdekken wij de talenten, vaardigheden en wensen van de kandidaten en zoeken daar een passende werkgever bij. Vervolgens maken we een selectie van werkgevers en stellen we de meest passende opties voor. Dit kan bijvoorbeeld ook een stageplek met kans op een vaste baan zijn, maar ook vrijwilligerswerk kan een optie zijn.

Stapsgewijs werken we samen naar een nieuwe uitdaging

Werk vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, al helemaal niet als je bijvoorbeeld door omstandigheden een tijdje uit de roulatie bent. Middels een planmatig aanpak werken we stap voor stap samen naar jouw ideale baan toe.

Stap 1

Het intakegesprek

Het intakegesprek is voor ons de sleutel tot ons gezamenlijke succes. Het is een uitgebreide intake waarin wij behalve de materiële zaken zoals je naam en woongegevens ook heel graag willen weten wat jou drijft. Wat zijn jou dromen en waar wil je voor gaan?
Stap 2

Voorbereiding sollicitatie

Een sollicitatie bereiden we voor door deze zo goed mogelijk door te spreken en te oefenen. In de voorbereiding trachten wij de onzekerheden weg te halen. Zo kunnen we van te voren de locatie bezoeken waar je moet solliciteren. In sommige gevallen spreken we met de aanstaande werkgever af dat iemand van Prometheus met je meegaat naar het sollicitatiegesprek.
Stap 3

Training en ontwikkeling

Stichting Prometheus biedt voor haar kandidaten verschillende trainingen aan waar je aan kan meedoen voor je eigen ontwikkeling.
Stap 4

Op gesprek

We zorgen dat je op en top voorbereid op het gesprek verschijnt om de kans op de baan zo groot mogelijk te maken.

Stapsgewijs werken we samen naar een nieuwe uitdaging

Werk vinden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, al helemaal niet als je bijvoorbeeld door omstandigheden een tijdje uit de roulatie bent. Middels een planmatige aanpak begeleiden we deze mensen naar een baan toe.